Zaštitne mreže se postavljaju duž staza kako bi zaštitile skijaše, snowboardere i druge posjetioce od mogućih povreda ili nezgoda. Izrađene su od visokokvalitetnih materijala koji su otporni na vremenske uslove i izdržljivi tokom dugotrajne upotrebe. Osim što pružaju zaštitu, ove mreže često imaju i reflektujuće trake radi bolje vidljivosti tokom dana i noći.

Sigurnosne zahtjeve na skijaškim stazama reguliše FIS (Međunarodna skijaška federacija). Glavni uslov je da mreža mora uhvatiti skijaša koji ide velikom brzinom. Međutim, kako ne postoje standardizovane procedure testiranja ili evropski standardi, naše ski mreže su testirane prema francuskom standardu NF S 52-106. Minimalni zahtjevi za kapacitetom mreže za apsorpciju energije temelje se na standardu EN 1263-1 za sigurnosne mreže koje se koriste za uhvatiti ljude u slučaju pada na gradilištu.

Šta nas izdvaja od drugih?

  1. Materijal kanapa: Visokočvrsti Polipropilen- sve naše mreže testirane su prije upotrebe.
  2. Gustina kanapa: 0.91 –  što znači da se veoma brzo oslobadja od vlage. Ovo je ključno jer predugo prisustvo vlage rezultira truljenjem kanapa.
  3. Kanap UV stabilizovan što omogućava izloženost mreža na visokim temperaturama na duži vremenski period.
  4. Vrlo bitno je napomenuti da naše mreže imaju okvirno pojačanje debljine 14mm. Sami znate da su sve mreže najranjivije na samim krajevima gdje se kače za konstrukciju. Sve naše mreže imaju ovo pojačanje na dijelu gdje se kači mreža. Tako da je ovo jedna prednost koju ostale mreže uopšte nemaju.

VANSTANDARDNE MREŽE

VANSTANDARDNE MREŽE

Tražite savršene zaštitne mreže za ski staze koje odgovaraju vašim specifičnim dimenzijama? Ako naše mreže ne odgovaraju vašim formatima, ne brinite, mi ćemo ih prilagoditi za Vas.

Projekat ski staze možete poslati putem viber-a ili direktno preko našeg sajta:

069 84 33 66

067 308 306

Povezani proizvodi

Vaša želja je Naša Motivacija

Vaša želja je Naša Motivacija